Esrarengiz Komşu Geri Dönüyor
8. baskı
 
Çocuk Kitaplar (8-12 yaş)Roman
Esrarengiz Komşu Dizisi

Esrarengiz Komşu Geri Dönüyor

Silke Lambeck

Resimleyen: Karsten Teich
Türkçe yayın editörü: Müren Beykan
Türkçesi: Suzan Geridönmez

Bir dondurmacıyı kim, niye kaçırır?

Ülkesi Almanya’nın en saygın gazetecilik ödülü olan Theodor Wolff Ödülü’nün sahibi, gazeteci yazar Silke Lambeck, Esrarengiz Komşu’nun ikinci kitabında okurlara polisiye tadında heyecan dolu bir macera sunuyor. Çağdaş çocuk edebiyatının en güzel kitapları arasına giren, yayımlandığı her ülkede çocukların çok severek okuduğu kitapların kahramanı, sevecen ve dost canlısı, esrarengiz komşu Bay Röslein. İlk kitaptaki gibi yine okuru merak içinde bırakan Bay Röslein’ın yeni macerası, sıradışı arkadaşlarıyla daha da renkleniyor.

Konusu

Sorun çözmede “usta” olan komşuları Bay Röslein’la tanıştığından beri Moritz, tuhaf olaylar yaşamış, yeni dostlar edinmiştir. Ama, yeni bir yolculuğa çıkan Bay Röslein’dan haber alamamak canını sıkmaktadır. Bir akşam, özel dürbününden bakarken, dondurmacı Pippa’nın kaçırılışına tanık olunca, Moritz kendini başdöndürücü bir maceranın içinde bulur. Üstelik, bu kez gerçekten başı beladadır…

Silke Lambeck
YAZAR

Silke Lambeck

1964’te Almanya’da, Essen’de doğan Silke Lambeck Berlin’de tiyatro bilimleri ile Alman dili ve edebiyatı öğrenimi gördü. 2001 yılında “Ackermann’ın Rüyası” adlı makalesiyle, gazetecilik alanında saygın Theodor Wolff Ödülü’nü kazandı. 2006 yılında Regina Zylka’yla birlikte Das große Jein (Kocaman Hayır) adlı bir araştırma kitabı yazdı. 1995’ten beri serbest gazeteci olarak çalışan Lambeck, ailesiyle birlikte Berlin’de yaşıyor.
 Yazar sayfasına git

Yazarın diğer kitapları

12. baskı

Teknik Özellikler

156 sayfa
120x180 mm
İthal kitap kâğıdı
Tek renk resimli
1. baskı: 2009
8. baskı: 2024
ISBN: 978-9944-717-31-1
Barkod: 978 9944 717 311

Önerilen Sınıflar

3. Sınıf4. Sınıf5. Sınıf

Temalar

dayanışmacesaretdoğru-yanlışdedektiflikgüvenmaceraçarpık kentleşmearkadaşlıknesillerarası iletişimşöhretmüzik

Eğitsel Temalar

ÇOCUK DÜNYASI
İLETİŞİM
BİREY ve TOPLUM
DUYGULAR

Scroll to Top
Scroll to Top