Bizden Haberler

Günışığı Kitaplığı ve genç markası ON8, Çukurova 10. Kitap Fuarı’nda!

 

1996’dan bu yana her yaştan okur için nitelikli edebiyat örneklerini yayımlayan, çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatının öncü yayınevi Günışığı Kitaplığı ve genç markası ON8, 7-15 Ocak 2017 tarihlerinde, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Çukurova 10. Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşuyor. Fuara, Salon 1, 303A no.lu standıyla katılan yayınevi, tüm kitaplarının yanı sıra en yeni kitaplarını da Adanalı okurlarına tanıtacak.

Haldun Taner Öykü Ödülü ve Sait Fait Hikâye Armağanı sahibi, Çukurovalı yazar Behçet Çelik, yeni çocuk romanı Çantasızlar Kampı ve Köprü Kitaplar için yazdığı ilkgençlik romanı Sınıfın Yenisi ile Günışığı Kitaplığı standındaki imza saatinde Adanalı edebiyatseverlerle buluşacak.

Çocuk edebiyatına polisiyenin tadını katan ödüllü yazar Gülsevin Kıral, sığınmacılık konusunu işlediği son çocuk romanı Umut Sokağı Çocukları’nın yanı sıra, gizemle mizahı harmanladığı çok sevilen kitaplarını imzalayacak.

Öğretmenlik yıllarında Anadolu’nun farklı bölgelerinde sürdürdüğü yaşamından renkleri kitaplarına ustalıkla taşıyan Pakize Özcan, küçükler için yazdığı Gücünü Yitiren Kral’ı ve kızların eğitim hakkını işlediği gençlik romanı Üstüme Kar Yağıyor’u kitapseverler için imzalayacak.

Adanalı öğretmen, yazar Ömer Açık’ın ses getiren kitapları Menekşe İstasyonu ve Benim Babam Ömür Adam’ın ardından üçüncü romanı Montsuzlar, ilk kez Adana Kitap Fuarı ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Günışığı Kitaplığı’nın tanıtacağı yeni kitaplar arasında; uluslararası üne sahip sanatçı Behiç Ak’ın çocuk romanları koleksiyonuna eklediği son kitabı Çatıdaki Gezegen; çağdaş edebiyatımızın güçlü kalemlerinden Karin Karakaşlı’nın yeni çocuk romanı Konaktakiler; İtalyan kütüphaneci, yazar Chiara Lossani’nin Türkçe’deki ilk çocuk romanı Ailede Grev Var; ünlü Fransız sanatçı Pierre Elie Ferrier’in küçükler için yazıp resimlediği Bitlerimi Geri Verin! bulunuyor.

Genç edebiyat markası ON8 de stanttaki özel köşesinde, çağdaş edebiyatımızın dikkati çeken isimlerinden Neslihan Acu’nun gençlik romanı Z Yalnızlığı, gazeteci yazar Sibel Oral’ın iki genç kızın kendilerini bulma çırpınışlarını ele alan romanı Beni Beklerken ve İspanyol edebiyatının çok okunan, ödüllü yazarı Jordi Sierra i Fabra’nın başyapıtı Oysa Aşk gibi yeni kitaplarını Adanalı okurlara tanıtacak.

Çukurova 10. Kitap Fuarı Etkinlikleri
Günışığı Kitaplığı standı Salon 2, 2303

8 Ocak 2017 Pazar

İMZA SAATİ
14.00-16.00  Behçet Çelik

12 Ocak 2017 Perşembe

İMZA SAATİ
10.30-14.30  Pakize Özcan

13 Ocak 2017 Cuma

SÖYLEŞİ: Gülsevin Kıral
Yolları ve Öyküleri Kesişen Umut Sokağı Çocukları
11.00-11.45  Çukurova Salonu

İMZA SAATİ
12.00-14.30  Gülsevin Kıral

14 Ocak 2017 Cumartesi

İMZA SAATİ
12.00-15.00  Gülsevin Kıral

Fuara giriş ücretsizdir.
Ziyaret saatleri: 7-14 Ocak 10.00-20.00  |  15 Ocak 10.00-19.00
TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi
Kurttepe Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı No: 242 Çukurova, Adana

Scroll to Top
Scroll to Top