Bizden Haberler

Günışığı Kitaplığı ve ON8 – İlkbahar 2018 Kataloğu

Baharın coşkusunu edebiyatla buluşturduk!

Türkiye ve dünyadan nitelikli edebiyat yapıtlarını her yaştan okurla buluşturan Günışığı Kitaplığı’nın İlkbahar 2018 Yeni Kitaplar Kataloğu çıktı. Çocuk ve gençlik edebiyatımızın sevilen yazarlarının yeni kitaplarını müjdeleyen kataloğa Günışığı Kitaplığı web sitesinden dijital olarak ulaşmak mümkün.

Köprü Kitaplar koleksiyonunun 21. kitabını Ahmet Büke yazdı. Çağdaş edebiyatımızın seçkin koleksiyonu, yayıncılık ödüllü Köprü Kitaplar, Sait Faik Hikâye Armağanı ve Oğuz Atay Öykü Ödülü gibi önemli ödüllerin sahibi, öykücü Ahmet Büke’nin yeni romanı doğayla iç içe yaşamanın sihrini keşfeden bir çocuğun epik macerası Gökçe’nin Yolu ile genişliyor.

Behiç Ak’ın “Tombiş Kitaplar”ı devam ediyor. Yazıp resimlediği “Gülümseten Öyküler”, resimli öykü kitapları ve romanlarıyla uluslararası üne sahip çok ödüllü sanatçı Behiç Ak’ın çocukluğun deneyimsizliğinden ilham alan dizisi “Tombiş Kitaplar”a bir yenisi eklendi. Felsefe okumalarının da önünü açan dizinin beşinci kitabı Tombiş Maskeli Baloya Katılmak İstemiyor.

Christine Nöstlinger’den yaz tatili için yeni dizi! Hans Christian Andersen Ödülü ve Astrid Lindgren Anma Ödülü (ALMA) gibi saygın edebiyat ödüllerinin sahibi, dünyaca ünlü çocuk ve gençlik kitapları yazarı Christine Nöstlinger, dört kitaplık “Franz” dizisiyle yaz aylarında minik okurlarıyla buluşacak. Çocuklar, mizah dolu bu 4 kitaplık renkli diziyi çok sevecek.

Beklenen yeni kitaplarıyla usta yazarlar! Okul öyküleriyle tanınan, kitapları birçok dile çevrilen Andrew Clements, Kaybedenler Kulübü’nde kitapların dünyasında kaybolan bir çocuğu anlatıyor. İtalyan edebiyatının büyülü kalemi Angela Nanetti, 100 Şatolu Çocuk’ta bir çocuğun düşlerine şefkatle dokunuyor. İngiliz edebiyatının usta yazarı David Almond, Küçük Koşucular ile kuşak farkını ortak hayallerle ortadan kaldırıyor. 30 yılı aşkın verimiyle yüz binlerce çocukla buluşan Sevim Ak, son romanı Ada ve Adam’da kardeş sahibi olmanın karmaşık duygularını duyumsatıyor.

Füsun Çetinel, yeni romanı Çiko’nun Seçimi’nde yarattığı renkli karakterlerle hayvan sirklerini eleştiriyor. Ömer Açık, Taşkafa adlı romanında üç arkadaşın macerası eşliğinde, aile sırlarının kapısını aralıyor. Gökçe Ateş Aytuğ’un, Bugün Hayal Kuracaktım ve Bugün Çok Sıkıldım Ben adlı iki kitabı yenilenerek ve Merve Atılgan’ın desenleriyle canlanarak okurla yeniden buluşuyor.

İlkbahar havaları gibi ON8! Çağdaş edebiyatımızın yanı sıra dünya edebiyatının ödüllü romanlarını da yayımlayan ON8, yeni ve genç bir dünyayı resmetmeyi sürdürüyor. Katalogta yer alan yeni ON8 kitapları arasında, Haldun Taner Öykü Ödülü sahibi Neslihan Önderoğlu’nun yeni romanı Tuhaf Şeyler Oluyor Bay Tarantino ve Fransız edebiyatının çok ödüllü yazarı Jean – François Chabas’ın Türkçe’deki ilk romanı Kırık Kalpler Kavanozu bulunuyor.

Dijital kataloğumuza internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

gunisigikitapligi.com

on8kitap.com

Scroll to Top
Scroll to Top