İntihar Notlarım
2. baskı
 
ON8 (15+)Roman

İntihar Notlarım

Michael Thomas Ford

Türkçesi: Nazlı Tancı

Bir gencin kendiyle yüzleşmesi, canını ne kadar yakabilir?..

Lambda Edebiyat Ödülleri’ne onlarca kez aday gösterilip bu ödülü birçok kez kazanan Michael Thomas Fordun 2008’de yazdığı bu romanı günümüzün en önemli sorunlarından birini merkez alıyor. İntihara kalkışan 16 yaşındaki bir gencin kaldırıldığı psikiyatri kliniğinde yaşadıklarını anlatan kitap, onun terapi programı boyunca tuttuğu günlüklerden oluşuyor. Sümen altı edilmeye çalışılan önemli temaları, tüm gerçekliğiyle gözler önüne seren çarpıcı roman, bir gencin kendini tanıma yolculuğunu gülümseten, akıcı bir dille anlatıyor.

Konusu

Bir yılbaşı gecesi bileklerini keserek intihara kalkışan 16 yaşındaki Jeff, kaldırıldığı klinikte, 45 günlük terapi programı boyunca günlük tutar. Önceleri, intihar ettiği gerçeğini gözardı eden ve oradan bir an önce çıkmak için terapistini iknaya çalışan Jeff, bunda başarısız olunca dikkatini klinikte tedavi gören diğer hastalara yöneltir. Kurduğu arkadaşlıklar sayesinde onları ve yaşadıkları sorunları daha yakından tanıdıkça, kendini hem keşfetmeye hem de ifade edebilmeye başlar…

Michael Thomas Ford
YAZAR

Michael Thomas Ford

İlk kitabı 100 Questions & Answers about AIDS: What You Need to Know Now’u (AIDS hakkında 100 Soru & Cevap: Şimdi Bilmeniz Gerekenler), Amerikan Kütüphaneler Birliği (American Libraries Assosiaction – ALA) tarafından En İyi Gençlik Kitabı’na aday gösterilen yazar, 1968 yılında ABD’de doğdu. Yazdığı bu ilk kitap, gençlere yönelik HIV eğitim programlarında yaygın bir şekilde kullanıldı. Lambda Edebiyat Ödülü’ne ise ilk kez, 1996 yılında yayımlanan The World Out There: Becoming Part of the Lesbian and Gay Community (Orada Bir Dünya: […]
 Yazar sayfasına git

Teknik Özellikler

256 sayfa
120x180 mm
İthal kitap kâğıdı
1. baskı: 2011
2. baskı: 2011
ISBN: 978-9944-717-87-8
Barkod: 978 994 4717 878

Önerilen Sınıflar

Lise Sınıfları

Temalar

ailearkadaşlıkumutgünlük tutmakklinik psikolojiaşkiletişimkendini tanımakterapifarkındalık

Eğitsel Temalar

BİREY ve TOPLUM
HAK ve ÖZGÜRLÜKLER
ZAMAN ve MEKÂN

Scroll to Top
Scroll to Top