Bizden Haberler

Günışığı Kitaplığı, edebiyatın büyüsünü 4. Diyarbakır Kitap Fuarı’na taşıyor!

Çocukları ve gençleri çağdaş Türk ve dünya edebiyatının nitelikli yapıtlarıyla buluşturan Günışığı Kitaplığı, 14-19 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen 4. Diyarbakır Kitap Fuarı’na 702-B no’lu standıyla katılacak. Öncü projeleriyle yayıncılık sektörünün geleceğini biçimleyen yayınevi, edebiyat dolu bir yaz için özenle hazırladığı kitaplarını ve sevilen yazarlarını uygarlıklar kenti Diyarbakırlı kitapseverlerle buluşturacak.

Çağdaş edebiyatımızın dil ustası Necati Tosuner’in yazarlık serüveninin başlangıcında kaleme aldığı öykülerin özgün bir anlayış ve tasarımla sayfalarda yeniden canlandığı Dayım Balon Olmuş… adlı öykü kitabı raflardan hemen sonra fuarda yerini alacak. Çocukların merakla takip ettiği, ulusal ve uluslararası ödüllere sahip yazar Aslı Der, gençler için kaleme aldığı ilk romanı olan Defne’yi Beklerken üzerine söyleşmek ve okurların merak ettiği soruları cevaplamak için fuarda olacak. Binlerce öğrenciyle gerçekleştirdiği tartışmalardan yola çıkarak, kitap okuma eğilimlerini ve sorunlarını Eyvah Kitap! adıyla öyküleştiren; “okumak” üzerine yaptığı dinamik sohbetlerle tanınan yayıncı ve yazar Mine Soysal da Diyarbakır’ın fuar heyecanına katılacak.

Yayınevinin tanıtacağı yeni kitaplardan bazıları, unutulmaz okul öykülerinin yazarı Andrew Clements’in son romanı Sıradan Bir Çocuk ve her yaştan okurun tutkuyla takip ettiği soluksuz dizi Beter İkizlerin beşinci macerası Sirkin Cambazı.

 

GÜNIŞIĞI KİTAPLIĞI SÖYLEŞİ PROGRAMI

ASLI DER – Ergenliğin Zorlu Yollarını Resmeden Gençlik Romanı: Defne’yi Beklerken

15 Mayıs, Çarşamba, saat 13:15 – 14:15

MİNE SOYSALEyvah Kitap! ve Okuma Özgürlüğümüz

17 Mayıs, Cuma, saat 11:00 – 12:00

 

GÜNIŞIĞI KİTAPLIĞI İMZA SAATLERİ

İmza saatleri Günışığı Kitaplığı’nın 702-B no.lu standında yapılacaktır.

15 Mayıs        Çarşamba        11:00 – 13:00              ASLI DER

17 Mayıs        Cuma               12:00 – 13:00              MİNE SOYSAL

 

Scroll to Top
Scroll to Top