Bizden Haberler

“Yazarlar Okullarda” projesi kapanış programı

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Yazarlar Okullarda projesinin yıl sonu kapanış programı 27 Mayıs 2012’de, İstanbul Profesör Doktor Mümtaz Tarhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleşti. Yıl sonu kapanış programına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanı sıra, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Yazarlar Okullarda projesinde yer alan yazarlar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

2000 öğretmenin aktif olarak görev aldığı Yazarlar Okullarda projesinde, Kasım 2011-Mayıs 2012 tarihleri arasında, İstanbul’un 39 ilçesinde, aralarında yazarlarımız Müge İplikçi, Karin Karakaşlı, Aslı Der, Necdet Neydim, Tolga Gümüşay, Niran Elçi, Mine Soysal‘ın da bulunduğu 78 yazarın katılımıyla 245 öğrenci-yazar etkinliği gerçekleşti, bu etkinliklere yaklaşık 100.000 öğrenci katıldı.

Yazarlar Okullarda projesinin tanıtım filmiyle başlayan yılsonu kapanış programı Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Gamze Çamaş ve Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Düz’ün proje hakkındaki konuşmalarıyla devam etti. Öğrenci konuşmalarının ardından Yazarlar Okullarda projesinde yer alan yazarları temsilen kürsüye gelen konuşmacılardan ilki Ayşe Kulin’di. Her kitaptan, her yaşta öğrenilecek bir şey olduğunu söyleyen Kulin, hiç ummadığımız bir kitaptan hiç umulmadık bir anda ne öğrenebileceğimize dair 57 yaşında başından geçen bir anektodu paylaştı. Kitap okuyarak çok daha anlayışlı, düşünceli insanlar olacağımızı vurgulayan yazar, projenin devamını diledi. Kulin’in ardından söz alan Selim İleri, projenin İstanbul geneline yayılmadan önceki ilk çalışmalarından ve okul ziyaretlerinden söz etti. Üçünü konuşmacı olan Mine Soysal, çocukları çağdaş, nitelikli edebiyat kitaplarıyla buluşturacak olan öğretmenlerin bu alanla ilgili eğitim ve donanımlarını destekleyecek projelere, bakanlık tarafından verilecek desteğin öneminden söz etti. Yazarları temsilen söz alan son konuşmacı, yazar Mevlâna İdris Zengin’di. Zengin, bir tane az savaş uçağı alsak, o parayla bu projeyi yalnizca yurt geneline yaymakla kalmayıp, yurtdışından gelecek yazarlara da açabileceğimizi belirtti.

Törende bir konuşma yapan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Yazarlar Okullarda projesinin ilk kez Bağcılar’da başladığını ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Eğitimde İyi Örnekler Paylaşım Konferansı”yla bütün İstanbul geneline yayıldığını belirtti. Dr. Muammer Yıldız’ın ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise öğrencilere küresel düzeyde rekabet gücünü sağlayacak, bilgi ve yetenekleri esas alan bir eğitim sisteminin geliştirilmesi için mevcut eğitim paradigmasını değiştirmeye çalıştırdıklarını ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından Yazarlar Okullarda projesinde yer alan yazarlara Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız tarafından plaketleri sunuldu.

Kaynak: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü
28/05/2012

Scroll to Top
Scroll to Top