Bizden Haberler

Yalancı Şahit buluşması

MI-buyukcekmece

 

 

 

 

 

 

 

Yazarımız Müge İplikçi, 7 Mart 2012’de, Küçükçekmece Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Yazarlar Okullarda” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Küçükçekmece buluşmalarında orta öğretim öğrencileriyle üçüncü kez bir araya gelen Müge İplikçi, Köprü Kitaplar için yazdığı Yalancı Şahit adlı romanı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye kitapla ilgili bir giriş konuşmasıyla başlayan yazarımız, taş atan çocukların suç işlemediğini, masum olduklarını, bu davranışın “ben buradayım” demenin bir ifadesi olduğunu vurguladı.

Etkinlikte, yazara kitapla ilgili yöneltilen sorular dikkat çekiciydi. Sorulardan biri, Diyarbakır’da yaşanan taşlama olaylarının ardından çocukların hapse atılmasının, yazarın Yalancı Şahit romanını yazmasında ne kadar etkili olduğu; diğer bir soru ise, yazarların kitaplarında sosyal konular işlemesinin, toplumda bir iyileşmeye sebep olup olmadığıydı. Öğrencilerden biri, taş atan çocukların masum olmadığını, çocukluklarının arkasına saklanan bireyler olduğunu dile getirdi. Bir başka öğrencinin yorumu ise taş atan değil attıranlara adalet uygulanması gerektiği yönündeydi.

150 kişilik öğrenci grubunun etkin katılımıyla gerçekleşen söyleşi, kitap imzalarıyla sona erdi.

Scroll to Top
Scroll to Top