Bizden Haberler

Selim İleri’yi kutluyoruz!

selimleri-odul

 

 

 

 

 

 

 

Bu yıl “öykü” dalında verilen Aydın Doğan Ödülü’nün sahibi, Türk edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, öyküleriyle Dikkat! Kırılacak Eşya ve 15 kitaplarımıza, denemesiyle Yetişkinler Ejderhalardan Neden Korkar?’a konuk olan Selim İleri.

2012 yılında “öykü” dalında verilen ödülün Seçiciler Kurulu, Doğan Hızlan (Başkan), Nursel Duruel, Prof. Dr. İnci Enginün, Semih Gümüş, Özcan Karabulut, Prof. Dr. Jale Parla, Hüseyin Su, A. Ömer Türkeş ve Metin Celal Zeynioğlu’dan oluşuyor.

Seçiciler Kurulu, uzun edebiyat hayatına sığdırdığı öyküleri, romanları, deneme yazılarıyla Türk edebiyatında ayrıksı bir yere sahip olması, geleneksel öykücülüğümüzü sahiplenerek kendi dilini ve üslubunu yaratması, gelenekle yeni arasında bir geçişi temsil etmesi ve sadece öykücü yanı ile değil, edebiyat yaşamı boyunca Türk edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle Selim İleri’yi “öykü” dalında Aydın Doğan Ödülü’ne değer gördü.

Aydın Doğan Ödülü, ülkemizde kültür, sanat, edebiyat ve bilim eserlerini yaratıcılarının kişiliğinde, çeşitli dallar için verilen uğraşları, özveriyi, kaliteyi ve mükemmelliğinin yanı sıra emek verenlerin çalışma ve birikimleri ile ulusal ve uluslararası platformda övgü kazananları, mesleklerine başladıkları günden bugüne kadar gösterdikleri başarılar doğrultusunda ödüllendirerek, Türk insanının kültürünü ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla veriliyor.

Aydın Doğan Ödülü Töreni, 10 Nisan 2012 Salı günü İstanbul Hilton Şadırvan ve Balo Salonu’nda yapılacak.

Kaynak: CNNTurk.com

Scroll to Top
Scroll to Top