Bizden Haberler

Murathan Mungan’a ödül!

murathan-mungan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için Can Yayınları’nın katkılarıyla her yıl bir şair ya da yazara verilen Erdal Öz Edebiyat Ödülü’ne Murathan Mungan değer görüldü.

ejderha kapak 9Seçici kurul, bu yıl 5’incisi verilen ödülün, “30 seneyi aşkın süredir tiyatro, şiir, öykü, roman ve deneme alanlarında gösterdiği yaratıcılık, yenilikçilik ve yetkinliği nedeniyle” Mungan’a verildiğini açıkladı. Enis Batur, Semih Gümüş, Feride Çiçekoğlu, Turgay Fişekçi, Kaya Genç ve Can Yayınları adına Zeynep Çağlıyor’dan15 oluşan Seçici Kurul; anı, öykü ve şiirlerden oluşan 15 adlı kitabımıza bir öyküsüyle katılan; Yetişkinler Ejderhalardan Neden Korkar?a bir denemesiyle konuk olan Murathan Mungan’a ödülünü, 5 Nisan Perşembe günü Pera Müzesi’nde düzenlenecek törenle verecek.

Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi ve Can Yayınları tarafından verilen edebiyat ödülü; 15.000 TL tutarında maddi destek ve Handan Börüteçene tarafından tasarlanan bir heykelcikten oluşuyor. 2008 yılından bu yana verilen ödüle, bugüne kadar Gülten Akın, İhsan Oktay Anar, Nurdan Gürbilek ve Şavkar Altınel layık görüldü.

Kaynak: Radikal

Scroll to Top
Scroll to Top