Bizden Haberler

Kuuzu’ya ÇGYD’den ödül!

CGYD

 

 

 

 

 

 

Çocuk kitapları alanında ülkemizin en önemli ödüllerinden olan ÇGYD’nin Yılın Çocuk Kitabı seçiminin 2011 sonuçları açıklandı. İrem Uşar’ın yazdığı ve Günışığı Kitaplığı’nın 2011 yılında yayımladığı sevecen ve gülümseten aile öykülerinden oluşan Kuuzu ve Lunapark Ailesi adlı kitap, Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü.

Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu’nun (IBBY) üyesi olan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) 2004’ten beri gerçekleştirdiği Yılın Çocuk Kitabı seçimi, 2011 yılında yayımlanan kitaplar arasında ilan edilen üç dalda sonuçlandı. ÇGYD’nin çocuk ve ilkgençlik kitapları yayımlayan yüze yakın yayınevine yaptığı çağrı sonucunda, 14 yayınevi bu yıl için belirlenen dallara ve ölçütlere uygun 82 kitaplar seçime katıldı. Yılın Çocuk Kitapları 2011’i belirleyen seçici kurullarda, Yılın En İyi Çocuk Öyküleri Kitabı dalında Bahar Siber, Deniz Kavukçuoğlu, Necdet Neydim, Nilüfer Tapan, Yekta Kopan; Yılın En İyi Resimli Öykü Kitabı dalında Ayfer Gürdal Ünal, Fatih Erdoğan, Görkem Yeltan, Saadet Ceylan, Turan Yüksel; Yılın En İyi Çocuk Kitabı Tasarımı dalında Oya Abacı, Pelin Güneş, Sedat Girgin, Serpil Ural, Sibel Demirtaş; 10 Yılın En İyi Çocuk Tiyatro Oyunu dalında Cengiz Özek, Dikmen Gürün, Melih Düzenli, Ümit Denizer, Üstün Akmen görev aldılar.

Yılın En İyi Çocuk Öyküleri Kitabı 2011 Ödülü, Kemal Özer’in yazdığı Çocukluk Anayurdum adlı kitaba (Can Çocuk Yayınları); Yılın En İyi Resimli Öykü Kitabı 2011 Ödülü, Feridun Oral’ın yazıp resimlediği, Pirinç Lapası ve Küçük Ejderha’ya (Yapı Kredi Yayınları), Yılın En İyi Çocuk Kitabı Tasarımı 2011 Ödülü, grafik tasarımını Özgür Alican’ın gerçekleştirdiği Beyoğlu Macerası – Bilgi Avcıları Gizli Görevde’ye (Yazan: Sara Şahinkanat, Resimleyen: Ayşe İnan Alican, Yapı Kredi Yayınları); bu yıl ilk kez verilen 10 Yılın En İyi Çocuk Tiyatro Oyunu ödülü ise Feyza Hepçilingirler’in kaleme aldığı Yanlışlıklar, Ne Dediniz, Anlamadım adlı oyuna verildi (Mitos Boyut Yayınları).

Ülkemizin gelenekselleşen Yılın Çocuk Kitabı seçimi, çocuk ve gençlik kitapları alanında ürün veren yayınevlerinin uzmanlaşmasını ve her yıl daha nitelikli kitaplar yayımlanmasını amaçlıyor. Seçici kurullarını, ülkemizin bu alanda söz sahibi değerli akademisyen, yazar, illüstratör, grafiker ve editörlerin oluşturduğu seçime yayınevleri, ilk baskısını o yıl yaptıkları telif kitaplarla katılabiliyor. 2011 ödülleri 31. İstanbul Kitap Fuarı’nda, 18 Kasım, Pazar günü, 14:30’da, Karadeniz Salonu’nda düzenlenecek ödül töreninde verilecek.

Scroll to Top
Scroll to Top