Bizden Haberler

Günışığı Kitaplığı’na iki ödül birden!

Çocuk kitapları alanında ülkemizin en önemli ödülü olan ÇGYD’nin Yılın Çocuk Kitabı seçiminin 2010 sonuçları açıklandı. Günışığı Kitaplığı’nın 2010 yılında yayımladığı iki kitap, iki ayrı dalda Yılın Kitabı seçildi!

Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu’nun (IBBY) üyesi olan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) 2004’ten beri gerçekleştirdiği Yılın Çocuk Kitabı seçimi, 2010 yılında yayımlanan kitaplar arasında ilan edilen üç dalda sonuçlandı. ÇGYD’nin çocuk ve ilkgençlik kitapları yayımlayan yüzden fazla yayınevine yaptığı çağrı sonucunda, 11 yayınevi bu yıl için belirlenen dallara ve ölçütlere uygun 45 kitapla seçime katıldı.

IZMIRDE.UC.COCUKTUK KK9 YALANCI SAHIT 3,bskGünışığı Kitaplığı’nın 2010 yılında ilk baskısını yayımladığı iki kitap, iki ayrı dalda ödüle değer görüldü. Hacer Kılcıoğlu’nun yazdığı, Huban Korman’ın grafik tasarımını yaptığı İzmir’de Üç Çocuktuk, Yılın En İyi Çocuk Kitabı Tasarımı ödülüne değer görülürken; Müge İplikçi’nin 2010 Memet Fuat Ödülü’yle taçlanan Köprü Kitaplar için yazdığı Yalancı Şahit, Yılın En İyi Gençlik Romanı dalında Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

Ülkemizin gelenekselleşen Yılın Çocuk Kitabı seçimi, çocuk ve gençlik kitapları alanında ürün veren yayınevlerinin uzmanlaşmasını ve her yıl daha nitelikli kitaplar yayımlanmasını amaçlıyor. Seçici kurullarını, ülkemizin bu alanda söz sahibi değerli akademisyen, yazar, illüstratör, grafiker ve editörlerin oluşturduğu seçime yayınevleri, ilk baskısını o yıl yaptıkları telif kitaplarla katılabiliyor. 2010’da, Yılın Çocuk Kitapları’nı belirleyen seçici kurullarda Gençlik Romanı dalında Bahar Siber, İlknur Özdemir, Yard. Doç. Dr. Necdet Neydim, Yard. Doç. Dr. Şükran Kara ve Yusuf Çotuksöken; Resimli Öykü Kitabı dalında Ayfer Gürdal Ünal, Ayla Çınaroğlu, Aslı Motchane, Doç. Dr. Gülden Uyanık Balat ve Zeynep Bassa; Çocuk Kitabı Tasarımı dalındaysa Erkal Yavi, Gülgün Çarkoğlu, Prof. Dr. İsmail Kaya, Yard. Doç. Dr. Oya Abacı ve Serpil Ural görev aldılar. Projenin danışmanları Dr. Müren Beykan, Ayfer Gürdal Ünal, Aytül Akal, Serpil Ural ve Seza Kutlar Aksoy.

Yılın En İyi Gençlik Romanı dalında Mehmet Atilla’nın yazdığı Parktaki Gergedanlar (İş Kültür Yayınları) adlı gençlik romanı ödüle değer görüldü. Yılın En İyi Resimli Öykü Kitabı dalında bu yıl ödül verilmezken, Tülin Kozikoğlu’nun yazıp, Banu Taylan’ın resimlediği Hayvanları Çoook Seviyorum! (İletişim Yayınları) bu dalda Jüri Özel Ödülü kazandı. Ödüller, 30. İstanbul Kitap Fuarı’nda (12-20 Kasım) düzenlenecek ödül töreninde sahiplerine verilecek.

Scroll to Top
Scroll to Top