Bizden Haberler

Edebiyat ve yayıncılık dünyası 8 Ekim’de bir araya geliyor!

Ülkemizin tek, yıllık yayıncılık konferansı olan Zeynep Cemali Edebiyat Günü altıncı yılında, 8 Ekim Cumartesi, Kadir Has Üniversitesi Cibali Salonu’nda gerçekleşecek.

Edebiyata ve kitaplara emek verenlerle, kitapları okurla buluşturan tüm paydaşları bir araya getiren konferansa; yayıncılar, edebiyatçılar, çevirmenler, tasarımcılar, illüstratörler ve akademisyenlerin yanı sıra, basından, kütüphanelerden ve eğitim kurumlarından yetkililerle, ilgili resmi ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katılıyor.

Tamgünlük konferans, bu yıl edebiyatımızın önemli isimlerini konuşmacı olarak ağırlıyor. Açılış konuşmasını şair, yazar Gülsüm Cengiz; kapanış konuşmasını ise yazar Mario Levi yapacak. Sema Kaygusuz yazarlık duygusunu, “Edebiyatımızın Kırılgan Yüzü: Hayat” başlıklı konuşmasıyla dillendirecek.

Deneyimli editör ve yayıncılar; Sevengül Sönmez, İrfan Sancı ve Özgür Kalyoncu Akın, yayıncılığımızda giderek daha az yayımlanan yazınsal türleri “Neden Yayımla(ya)mıyoruz?” başlıklı panelde büyüteç altına alacaklar. Eleştirmen, yazarlar; Semih Gümüş ve Irmak Zileli, edebiyat eleştirisinin işlevlerini, olanaklarını ve bugün geldiği noktayı “Edebiyat Eleştirisinin Hali Pürmelali” başlıklı oturumda ele alacaklar.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celâl Zeynioğlu, yayıncılığımızın önemli güncel başlıklarını değerlendirirken, yeni medya ve iletişim stratejisti Yiğit Kalafatoğlu, yayıncılığımızın dijital mecraları ve teknolojileri kullanma becerisine ilişkin görüşlerini katılımcılarla paylaşacak. Bu yıl konferansın sunuculuğunu, ilk kitabı Berk Mucit Oldu ile çocuk edebiyatına güçlü bir giriş yapan şancı Kaan Elbingil üstlenecek.

Edebiyat günü, ülke genelinde büyük bir katılımla sonuçlanan Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2016 Ödül Töreni ile sona erecek. Yıl içinde yazdıkları “adalet” temalı öykülerle dereceye giren 6, 7, 8. sınıf öğrencileri, ödüllerini edebiyatımızın usta isimlerinin elinden alacaklar.  

Program ve katılıma ilişkin ayrıntılı bilgi için:

6. ZEYNEP CEMALİ EDEBİYAT GÜNÜ  

8 Ekim 2016 Cumartesi | Kadir Has Üniversitesi Cibali Salonu

PROGRAM

08:30  Kayıt ve ikram
09:45  Açılış
10:00  Gülsüm Cengiz   Açılış Konuşması
10:15  Metin Celâl Zeynioğlu   Yayıncılığımızın 2016 Başlıkları
10:30  Panel: Neden Yayımla(ya)mıyoruz?
            Sevengül Sönmez, İrfan Sancı, Özgür Kalyoncu Akın
11:40  Kahve molası
12:05  Sema Kaygusuz Edebiyatın Kırılgan Yüzü: Hayat
12.35  Söyleşi: Edebiyat Eleştirisinin Hali Pürmelali
            Irmak Zileli, Semih Gümüş
13:25  Öğle yemeği
14:30  Yiğit Kalafatoğlu  Peşimizdeki Gelecek: Dijital Dünyada Yeni Eğilimler
15:00  Mario Levi   Kapanış Konuşması
15:20  ZEYNEP CEMALİ ÖYKÜ YARIŞMASI 2016 ÖDÜL TÖRENİ
            Dr. Müren Beykan 2016 Sonuçları
15.45  Kokteyl

KAYIT FORMU  https://gunisigikitapligi.com/projeler/zeynep-cemali-edebiyat-gunu/

LCV Figen Ulu  |  0533 655 16 90  |  info@gunisigikitapligi.com

ULAŞIM  Servisler sabah, Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi’ne Taksim AKM önünden 08:30’da, Sirkeci Vapur İskelesi önünden 08:45’te kalkacaktır.

İLETİŞİM
Basın Oya Balkan  |  oya@gunisigikitapligi.com  |  0530 962 70 89
Dijital Medya Dilara Korzay  |  dkorzay@gunisigikitapligi.com  |  0530 929 05 39

Scroll to Top
Scroll to Top