Bizden Haberler

Dünya Çocuk Kitapları Haftası

afis2012Türkiye Kütüphaneciler Derneği (TKD) İstanbul Şubesi, her yıl kasım ayının ikinci haftasında düzenlenen Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı ikinci kez etkinliklerle kutluyor. 12-18 Kasım 2012 tarihleri arasında, İstanbul’daki Halk ve Çocuk kütüphaneleri’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bir dizi etkinliğe, Günışığı Kitaplığı da iki değerli yazarıyla katılıyor.

“Her Çocuk Okumaya Hazır” temasıyla kutlanacak olan Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda, Aslı Der 14 Kasım, Çarşamba günü, Soluksuz Bir Macera: Kayıp Rüyacı; Suzan Geridönmez de 15 Kasım, Perşembe günü Gençlik Romanı Hiç Adil Değil başlıklı söyleşileriyle, Bakırköy Rıfat Ilgaz İlçe Halk Kütüphanesi’nde okurlarıyla buluşacaklar.

Çocukların kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine öncülük etmeyi, çocukları kütüphane kullanmaya teşvik etmeyi, İstanbul’da var olan kütüphaneler ile çocukları tanıştırmayı, çocuklara kütüphane konusunda algı ve farkındalık kazandırmayı, çocuk-ebeveyn-kütüphane ilişkisi kurmayı ve çocuklara kütüphane bilgi kaynaklarını tanıtmayı amaçlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftası hakkında ayrıntılı bilgi için: www.cocukkitaplarihaftasi.org

Scroll to Top
Scroll to Top