Bizden Haberler

3. Diyarbakır Kitap Fuarı

Toplumsal sorunlara duyarlılığıyla tanınan Müge İplikçi, 3. Diyarbakır Kitap Fuarı’nda, Günışığı Kitaplığı standında!

Çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatının önemli yapıtlarını özenle yayımlayarak Türkiye’nin her noktasına ulaştırmayı amaç edinen Günışığı Kitaplığı, 22-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 3. Diyarbakır Kitap Fuarı’nda güncel ve nitelikli edebiyat kitaplarını Diyarbakırlı kitapseverlerle buluşturuyor. Yayınevi, TÜYAP Fuarcılık ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın Salon 2, 702B numaralı standında, toplumsal konulara duyarlılığıyla tanınan Müge İplikçi’yi ağırlıyor.

Günışığı Kitaplığı’nın özgün edebiyat dizisi Köprü Kitaplar başlığı altında yayımlanan ödüllü gençlik romanı Yalancı Şahit’le büyük ilgi toplayan Müge İplikçi, 23 Mayıs Çarşamba günü 11:00-14:30 saatleri arasında Salon 2 702B numaralı stantta kitaplarını imzaladı ve 12:15’te okurlarıyla romanı ve empati kavramı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Gençlik edebiyatının benzersiz bir örneği sayılan ve cezaevindeki çocukların dramını, kot taşlama işçilerinin zorlu yaşamlarıyla harmanlayan Yalancı Şahit toplumun ezilen kesiminin hayatla mücadelesini sade ve gerçekçi bir dille aktardı.

Müge İplikçi’nin, bir deniz arkeoloji projesinden yola çıkarak yazdığı çocuk kitabı Acayip Bir Deniz Yolculuğu, ödüllü yazar Cynthia Lord’un otizmli kardeşinden bunalan bir ablanın normallik üzerine sorgulamalarını işlediği Kardeşimm Benim, Hacer Kılcıoğlu’nun farklı ülkelerde yaşayan çocukların öykülerini anlattığı Aydede Her Yerde; akademisyen, yazar İshak Reyna’nın, gençler için özenle derlediği 30 deneme yazısının yer aldığı Yetişkinler Ejderhalardan Neden Korkar? da Günışığı Kitaplığı’nın fuarda sergilediği yeni kitaplar arasında.

Ayrıntılı bilgi için: İletişim Yöneticisi Meltem İge
meltemige@gunisigikitapligi.com (0530) 929 05 39

Scroll to Top
Scroll to Top