Cankurtaran Kibele
3. baskı
 
İlk Kitaplar (3-8 yaş)Dizi
Yasemin ve Lavanta Dizisi

Cankurtaran Kibele

Sevgi Saygı

Resimleyen: Merve Atılgan
Editör: Müren Beykan

Mitolojik kahramanlarla yelkenler fora!
Dizinin dördüncü ve son kitabı barışa göz kırpıyor!

Yazar, senarist Sevgi Saygı’nın yazdığı, başarılı illüstratör Merve Atılgan’ın desenlediği 4 kitaplık “Yasemin ve Lavanta” dizisi, Cankurtaran Kibele’yle sonlanıyor. Okuma serüvenine yeni başlayanların çok sevdiği rengârenk ve muzip dizinin dördüncü kitabında, günümüz çocukları mitolojik kahramanlarla aynı gemide buluşuyor. Heyecanın dozu yükselirken, barışın önemine vurgu yapılıyor.

Konusu

Yasemin’in, bulut hikâyeleriyle güzel başlayan günü, yağmur ve oğlanlar çetesi yüzünden berbat olur. Üstelik, antik kent gezisinde de ufak bir kaza yaşanır. Yasemin, kendini eski tekne Kibele’nin burnunda, hayranı olduğu Simirna’nın yanında bulur. Efsanevi Amazonlar’la çete arasında barış olacak mıdır? Yoksa bu da mı bir rüyaydı?..

Sevgi Saygı
YAZAR

Sevgi Saygı

Sevgi Saygı 1957’de İzmir’de doğdu. 1981’de Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü, 1985’te Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Atıf Yılmaz’ın filmlerinde yönetmen asistanı olarak görev aldı. TRT İstanbul Radyosu’nun Arkası Yarın, Radyo Tiyatrosu ve Çocuk Bahçesi kuşakları için kaleme aldığı oyunların yanı sıra, Tiyatro Ti için “Hayalet ve Başkan” oyununu yazdı. 2009’da yayımlanan ilk çocuk romanı Babam Nereye Gitti?’yi, devam kitapları Amcama Neler Oluyor? ve Gizemli Günler izledi. 2010’da Şimugula adlı çocuk romanıyla da dikkati çeken […]
 Yazar sayfasına git

Yazarın diğer kitapları

3. baskı
3. baskı
3. baskı
3. baskı
4. baskı
20. baskı
7. baskı
9. baskı
13. baskı
18. baskı

Teknik Özellikler

80 sayfa
130x195 mm
İthal kitap kâğıdı
Renkli resimli
1. baskı: 2017
3. baskı: 2023
ISBN: 978-605-9405-24-9
Barkod: 978-605-9405-249

Önerilen Sınıflar

1. Sınıf2. Sınıf3. Sınıf

Temalar

savaş-barışkazaAmazon efsanesiyaz tatiligemi Kibelesevgimitolojimaceraantik kentler

Eğitsel Temalar

İLETİŞİM
ERDEMLER
ÇOCUK DÜNYASI
MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ

Scroll to Top
Scroll to Top