Vahşi Sürü
5. baskı
 
ON8 (15+)Roman

Vahşi Sürü

Daniel Höra

Türkçesi: Dilman Muradoğlu

Her şey göründüğü kadar mükemmel olabilir mi?

Daniel Höra, sıradan gençlerin yaşamlarını çokkatmanlı resmettiği, duygusal ritmi yüksek, etkileyici gençlik romanlarıyla tanınıyor. ON8’deki bu ikinci romanında okura, nefretin ve ırkçılığın her zaman ayırt edilebilir bir çıplaklıkla değil, bazen son derece demokratik ve insancıl görünen söylemlerle, yaşamlara nasıl sızdığını hatırlatıyor. Propaganda, kışkırtma ve kaba kuvvet karşısında sessiz kalakalışların, hem tarihte hem de günümüzde gebe olduğu acılara gönderme yapıyor.

Konusu

Almanya’nın doğusunda bir köyde, insanlar hayatlarını birbirinden kopuk, gelecekten beklentisiz, renksiz bir rutin içinde sürdürüyordu. Siyasetten uzak, verimsiz yakınmalar içinde, tutunacak anlamlı şeylerin eksikliği içinde yaşıyorlardı. Altı yabancının köyün dışındaki büyük eve yerleşmesi her şeyi değiştirmeye başladı. Unutulmuş değerler ve ilişkiler yeniden canlanırken, köye sinsice sızan tehdidin kimse farkına varamadı. Bir sanatçı hariç! Yoksa her şey için geç mi kalınmıştı?..

Daniel Höra
YAZAR

Daniel Höra

1965’de, Almanya, Hannover’de doğan ve kent merkezinden uzakta yetişen Daniel Höra, farklı farklı işlerde çalıştı. Okuldan sonra mobilya taşımacılığı, yaşlı bakıcılığı, montaj işleri ve taksi şoförlüğü yaptı. Yarım bıraktığı lise eğitimini çok sonra tamamladı. Bir dönem TV editörlüğü de yapan Höra, 2001’de yayımlanan ilk romanı Mora!’nın ardından, Doğu Almanya’da cinayet işlediğinden kuşkulanılan bir genci anlatan romanı Buraya Kadarmış (Gedisst, 2009) ile tanındı ve ertesi yıl Hansjörg-Martin Ödülü’ne aday gösterildi. 2010’da yayımlanan üçüncü kitabı Das Ende der Welt (Dünyanın Sonu), bir […]
 Yazar sayfasına git

Yazarın diğer kitapları

Teknik Özellikler

276 sayfa
120x180 mm
İthal kitap kâğıdı
1. baskı: 2015
5. baskı: 2024
ISBN: 978-605-73947-7-4
Barkod: 9786057394774

Önerilen Sınıflar

Lise Sınıfları

Temalar

yolculukşiddetköy yaşamısanateşitlikdemokrasibağnazlıkpropagandatoplumsal bellek

Eğitsel Temalar

ZAMAN ve MEKÂN
BİREY ve TOPLUM
HAK ve ÖZGÜRLÜKLER
ERDEMLER

Scroll to Top
Scroll to Top