Sen Islık Çalmayı Bilir misin?
21. baskı
 
Çocuk Kitaplar (8-12 yaş)Şiirler

Sen Islık Çalmayı Bilir misin?

Necdet Neydim

Editör: Mine Soysal
Resimleyen: Suzan Aral

Çocukluğu çocuk gözüyle anlatan şiirler!

Çocuk ve gençlik edebiyatı alanındaki araştırmaları ve kuramsal çalışmalarıyla tanınan akademisyen, çevirmen, yazar Necdet Neydim’in şiirleri, günümüz çocuklarının kaygılarını, özlemlerini, sevinçlerini, hızla değişen yaşamlarını, yine onların gözünden yalın ve etkileyici bir dille yansıtıyor. Grafik tasarımcı Suzan Aral’ın usta işi resimleri ve özgün sayfa tasarımlarıyla bir albüm olarak yeniden canlanan kitaptaki 47 şiir, çocuklara edebiyatın bu özel türünü sevdirmeyi başarıyor.

Konusu

Necdet Neydim kitabın girişinde diyor ki: “Çocuklar şiirden ve aşktan anlamaz derler… Bunu diyenler, kesinlikle çocukları tanımayanlardır. Onlar her ikisinden de anlarlar, ama onların anladığını herkes anlayamaz… Bunları neye dayanarak mı söylüyorum? Gözlerimle gördüm, kulaklarımla duydum… En iyisi siz okuyun, ben size ıslık çalayım. Ama eğer ıslık çalmayı biliyorsanız, bırakın şiiri, ıslık çalmaya devam edin. Çünkü ıslık, şiirdir.”

Yayın hakkı MACARİSTAN’a satılmıştır.

Necdet Neydim
YAZAR

Necdet Neydim

1955’te Ödemiş’te doğan Necdet Neydim, İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Almanca Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çeviribilim Bölümü Almanca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı’nda profesör doktor olarak çalışıyor. Bertholt Brecht, Peter Härtling, Günter Grass, Erich Kästner, Janosch gibi yazarların yapıtlarını dilimize kazandırdı. Şiir ve öykü çevirilerinin yanı sıra çocuk edebiyatı üzerine kuramsal çalışmalar da sürdüren Neydim’in bu alandaki belli başlı kitapları, Çocuk ve Edebiyat (2000), Çeviri Çocuk Edebiyatı (2003), Genç Kız Edebiyatı (2005), İlköğretimde Çocuk Edebiyatı (2007). İlk […]
 Yazar sayfasına git

Yazarın diğer kitapları

9. baskı

Teknik Özellikler

88 sayfa
130x195 mm
İthal kitap kâğıdı
Renkli resimli
1. baskı: 2008
21. baskı: 2023
ISBN: 978-975-6227-95-4
Barkod: 978 975 6227 954

Önerilen Sınıflar

3. Sınıf4. Sınıf5. Sınıf

Temalar

barışarkadaşlıkçocuklukdoğaöğretmen-öğrenci iletişimiaileçağrışımlarhayvan sevgisifelsefe

Eğitsel Temalar

ÇOCUK DÜNYASI
İLETİŞİM
BİREY ve TOPLUM
DUYGULAR

Scroll to Top
Scroll to Top