Bizden Haberler

Halk Kütüphanecileri edebiyat için Hatay’da buluştu!

Günışığı Kitaplığı, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü, Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD), Goethe Enstitüsü ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün (KYGM) işbirliğiyle düzenlenen Halk Kütüphaneleri Edebiyat Bölge Seminerleri’nin ilki, 19-20 Eylül tarihlerinde Hatay’da gerçekleşti. Ev sahipliğini Hatay Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi’nin yaptığı seminerin öncelikli konuları; edebiyat kütüphaneleri, gezici kütüphane hizmetleri ve kütüphanecilikte halkla ilişkilerdi. Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Malatya, Niğde ve Osmaniye gibi çevre il ve ilçelerin halk kütüphanecilerinin katıldığı iki günlük seminerde, mesleki sorunlara ve çözüm önerilerine de yer verildi.

Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni ve yazar Mine Soysal ve Keçi edebiyat dergisi editörü Halil Türkden, “Edebiyat ve Edebiyat Yayıncılığı” başlıklı oturumda edebiyat, edebi türler, okuma kültürü, kitabın yolculuğu, yayınevi işleyişi ve yayıncılık pazarına yönelik bir sunuş gerçekleştirdiler. Prof. Dr. Bülent Yılmaz’ın “Edebiyat ve Halk Kütüphanesi” ve yazar Mine Soysal’ın “Edebiyat Okurluğu ve Kütüphanecilik” başlıklı konuşmalarıyla devam eden seminerde, TKD Başkanı Ali Fuat Kartal’ın yönettiği “Mesleki Sorunlar ve Paylaşımlar” bölümünde kütüphan-e Türkiye projesine geniş yer verildi. Günışığı Kitaplığı davetlisi olarak seminere katılan usta edebiyatçı, şair Turgay Fişekçi’nin söyleşisi güne anlam kattı.

Seminerin ikinci gününde, Celle Gezici Kütüphaneler Müdürü ve Alman Kütüphaneciler Derneği Gezici Kütüphane Komisyonu Başkanı Johannes von Freymann, “Almanya’da Yenilikçi Gezici Kütüphane Hizmetleri” başlıklı konuşmasıyla ülkesindeki gezici kütüphane deneyimini halk kütüphanecileriyle paylaştı. Bülent Yılmaz’ın “Halk Kütüphanelerinde Halkla İlişkiler” sunumuyla sonlanan seminer, düzenlenen kent turu ve davetlerle farklı illerden gelen kütüphaneciler arasında sosyal ve kültürel bir etkileşim de yarattı. Edebiyat Bölge Seminerleri 2015 yılında sürecek.

20140919_141008

Scroll to Top
Scroll to Top