Hakkımızda

Çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatımızın öncü yayınevi Günışığı Kitaplığı, Eylül 1996’da kuruldu. 28 yıldır Türkiye ve dünya edebiyatından çağdaş ve nitelikli edebiyat eserlerini yayımlayan yayınevimiz, kataloğundaki tüm başlıkları, sürekli tekrar baskılarını yaparak okurlarına kesintisiz sunuyor.

Günışığı Kitaplığı, farklı yaşların okuma yetkinliğine ve eğilimlerine göre, yayınlarını 3 ana kulvarda grupluyor:

İlk Kitaplar…  3-6 yaş ve 7-8 yaş çocuklar için
Çocuk Kitaplar…  8-12 yaş arası çocuklar için
Genç Kitaplar…  12 yaş üstü her yaştan okur için

Yayınevimize, 2010 Memet Fuat Yayıncılık Ödülü’nü kazandıran özgün koleksiyon Köprü Kitaplar (10 yaş üstü) çağdaş Türk edebiyatımızın usta kalemlerini çocuklarla ve gençlerle buluşturuyor.

2011’de yayın hayatına başlayan ON8 markası, gençlik edebiyatının çağdaş ve nitelikli örneklerini 15 yaş üstü her yaştan okurlar için yayımlıyor.

Dünya Kitap tarafından verilen 2011 Yılın En İyi Yayınevi Ödülü’ne değer görülen Günışığı Kitaplığı, uzman editörlük anlayışıyla, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin ortak bir okuma keyfinde buluşmasını; kitap okumanın, yaşamı anlamlandıran doğal bir alışkanlık haline dönüşmesini sağlamak için çalışıyor. Edebiyatımıza yeni yazarlar kazandırırken, illüstratörlerin, çevirmenlerin, editör ve eleştirmenlerin çocuk ve gençlik edebiyatına yönelmesine ve emek vermesine katkıda bulunuyor.

Günışığı Kitaplığı, sosyal sorumluluk bilinciyle kapsamlı projeler de gerçekleştiriyor. Okuma kültürümüzün tüm paydaşlarına yönelik sürdürülen ve gelenekselleşen özgün projelerimiz:

Gençler için Zeynep Cemali Öykü Yarışması
Eğitimciler için Eğitimde Edebiyat Seminerleri
Yayıncılık sektörü için yıllık uzmanlık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü

Düzenlediğimiz seminer ve konferansların tüm içeriğini Keçi’de dijital olarak yayımlayarak arşivliyor, geniş kitlelerle buluşturuyoruz.

Kütüphaneler için, tüm kitaplarının MARC Kayıtları’nı hazırlayarak, kesintisiz kataloglama hizmeti sunan ilk yayıneviyiz. “Çocuklar İçin Kütüphane” projesinin yanı sıra, desteklediğimiz projelerle halk ve belediye kütüphanecilerinin eğitimine emek veriyoruz.

GunisigiYOU.com sitesinde yayınladığı kitap etkinlik dosyalarıyla tüm kitapları için yaratıcı okuma uygulamalarını öneriyor; eğitimcilere ve ailelere ilham veriyor.

İlk günden beri has edebiyatın izinden giden, çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş bir yorum kazandıran yazarlarla buluşan yayınevimiz, Türkiye’nin dört bir yanındaki kitap fuarlarından okullara, kitapçılardan kütüphanelere kadar okurlarını nitelikli edebiyatla buluşturmayı sevinçli bir görev biliyor.

Türkiye Yayıncılar Birliği 2022 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri Yayınevi Ödülü’ne değer görülen yayınevimiz, ilk günden beri her yaşın kitap seçme ve okuma özgürlüğünü savunuyor. Edebiyatın insan yaşamındaki sihirli etkisini ve bu etkinin toplumsal barışa, huzura yansımasını önemseyen; sansür ve otosansürle mücadele eden Günışığı Kitaplığı, çocukluğun, gençliğin baştacı edildiği, umut dolu, özgür bir ülke hayaliyle barış, adalet, eşitlik, hoşgörü ve sevgi için çalışmayı sürdürüyor.

Yayınevimiz 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren faaliyetine Günışığı Kitaplığı Yayıncılık A.Ş. ticari unvanıyla devam ediyor.

Günışığı Kitaplığı Yayıncılık A.Ş.

Mersis no: 04380590471000001

Scroll to Top
Scroll to Top